Vrijdag mogelijkheid tot afscheid Lieuwe Westra, plechtigheid voor crematie in kleine kring

De familie van Lieuwe Westra heeft in een rouwadvertentie van zichzelf laten horen en herdenkt hem.

Coppa Agostoni 2016

De dood van Lieuwe Westra heeft er flink ingehakt in de wielerfamilie. Zo liet oud-ploeggenoot Johnny Hoogerland van zich horen en schreef jeugdvriend Theo Bos een emotionele brief aan Westra.

Voor z'n echte familie in Friesland zijn het natuurlijk nog veel zwaardere tijden. Zij lieten in een rouwadvertentie de biograaf van Lieuwe Westra twitterde van zich horen. Ze wijden enkele ware woorden aan hem.

"In het leven van Lieuwe moest alles harder, sneller, beter en wilder. Als hij iets deed, dan deed hij dat goed. Het kon nooit normaal. Zo was hij op de fiets en naast de fiets. Een leven met hoge pieken en diepe dalen. Wij herinneren hem als Het Beest, de wielrenner die zo ongenadig hard kon fietsen, met een prachtige carrière en palmares als gevolg."

De familie wil de plechtigheid voor de crematie in kleine kring houden, maar biedt aanstaande vrijdagmiddag tussen 13.00 uur en 15.00 uur daaraan voorafgaand wel de mogelijkheid om afscheid te nemen. Ze vragen een persoonlijke herinnering aan Lieuwe op te schrijven en die mee te nemen. Lieuwe ligt in het crematorium van Dokkum.

Lieuwe Westra overleed afgelopen zaterdag nadat hij lang leed aan zware depressies. Het noopte hem in 2016 om te stoppen met wielrennen. Daarna ging het weer even beter met hem. Hij begon een fietshotel in Spanje met z'n Australische vrouw, maar op den duur ging het weer bergafwaarts. Na de scheiding raakte hij in een diep dal.

Nieuws
  • Photo LB/RB/Cor Vos © 2016