Lefevere verbaast Alaphilippe met uitspraken over salaris: 'Daarover heeft hij niets recht in mijn gezicht gezegd'

Patrick Lefevere liet op de ploegenpresentatie van Soudal Quick-Step weten dat Julian Alaphilippe als kopman moet presteren.

Giro DellÕEmilia Internazionale men Elite 2022

Daarbij wees de ploegbaas op het riante salaris dat Alaphilippe ontvangt. De Fransman kende een 2022 om snel te vergeten door het vele ongeluk dat hij had. Lefevere beseft dat, maar onder de streep verwacht hij simpelweg prestaties. "Als je betaald wordt zoals Julian, dan is dat om te presteren", zei Lefevere luid en duidelijk. Eind vorig jaar zette hij Alaphilippe ook al op scherp door te vertellen dat hij hem iets is verschuldigd.

De twee hadden onlangs een gesprek over een eventueel vertrek als de Fransman zich niet meer op zijn plek zou voelen bij de ploeg. Dat klopt, beaamt Alaphilippe in gesprek met L'Équipe. "Ik heb altijd hard gewerkt en mijn rollen binnen de ploeg gerespecteerd, tot aan de rol als leider van vandaag de dag. Ik heb hem gezegd dat ik niet naar een andere ploeg wil en heb louter goede gesprekken met hem gehad."

Maar daarbij ging het niet over financiële kwesties, vertelt Alaphilippe. "Dingen over mijn salaris heeft hij nooit recht in mijn gezicht gezegd en daar was ik eerlijk wel een beetje door verrast. Als hij een probleem heeft met me, denk ik toch dat hij mij dat als eerste had verteld. Maar het is prima zo. Het kan me verder ook niets schelen."

Nieuws
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022