Philippe Gilbert stapt mee in revolutionair bedrijf met Tom Boonen als aandeelhouder

Philippe Gilbert investeert, net als Tom Boonen zijn centen in de Belgisch-Nederlandse start-up Classified.

Worldchampionships  road men elite  - 2012

Tom Boonen en Philippe Gilbert zijn ongetwijfeld de twee grootste Belgische wielerlegendes van de voorbije twee decennia. Beide heren hebben tijdens hun succesvolle carrière uiteraard flink hun boterham verdiend en investeren hun centen nu samen in Classified.

Classified is een Belgisch-Nederlandse start-up dat een revolutionair schakelsysteem voor fietsen ontwikkelde. "Met Classified had ik nooit voet aan de grond hoeven te zetten op de Taaienberg en had ik misschien wel mijn vierde Ronde van Vlaanderen gewonnen", liet Boonen eerder al verstaan, refererend naar zijn laatste Ronde van Vlaanderen in 2017.

Naast investeerder is Boonen met zijn status van wielerheld een belangrijk uithangbord van Classified. Ook oudgedienden als André Greipel en Anna van der Breggen stapten al mee in het verhaal en het bedrijf haalde onlangs nog 22 miljoen euro op van een Britse investeringsmaatschappij.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Bom Toonen (@bomtoonen)

Met Philippe Gilbert heeft het bedrijf er nu een nieuwe investeerder én ambassadeur bij. Boonen kwam in het verleden al erg goed overeen met zijn Waalse rivaal en is dan enthousiast dat 'Phil' mee stapt in het bedrijf. "Welcome Buddy", schreef hij op zijn Instagram verhaal.

Achtergrond
  • Foto Pool BC/Cor Vos ©2012