🎥 Boze Bettiol gooit bidon naar motor tijdens krampaanval in Tour Down Under

Alberto Bettiol is woedend in de Tour Down Under. Dit gaat 'm nog wel de nodige Zwitserse Francs kosten vermoedelijk..

Santos Tour Down Under stage-1 - elite men

Het was niet de dag van Alberto Bettiol in de Tour Down Under. De Italiaan veroverde de leiderstrui in de Australische WorldTour-koers door verrassend de proloog te winnen (ook omdat hij in droog weer mocht rijden), maar moest die vandaag afstaan aan Jumbo-Visma-renner Rohan Dennis.

Dat gebeurde op een vrij onorthodoxe manier, want op elf kilometer van de streep kreeg Bettiol te kampen met heftige kramp in z'n benen. Hij moest zelfs halt houden. Niet geheel onlogisch hield de motor met een fotograaf achterop ook even halt.

Dat was letterlijk tegen het zere been van Bettiol. De Italiaans was er niet van gediend en maakte dat op vrij ondubbelzinnige wijze duidelijk met typisch Italiaanse gebaren en door een bidon richting de motor te gooien. In z'n armen had hij duidelijk geen kramp...

Hieronder zie je de beelden van de krampaanval en het gooien van de de bidon.

Bettiol kwam uiteindelijk in een grote groep op iets meer dan twee minuten van winnaar Rohan Dennis binnen. In die groep zat ook Michael Matthews, die ook z'n klassement verspeelde. Bij hem kwam dat door mechanische problemen. Z'n ketting weigerde dienst op twintig kilometer van de finish.

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023