Knettergek! Belg fietst 1000 kilometer van Zürich naar huis (en noemt het een 'doorgedreven training')

De Belgische avonturier Matthieu Bonne heeft er een aardig fietsritje op zitten en zal de komende dagen heel goed slapen.

Wie dacht dat Mathieu van der Poel een straffe atleet is, moet even het Strava profiel van zijn naamgenoot Matthieu Bonne bezoeken. In 55 uur legde hij maar liefst 1004 kilometer af, goed voor 10.448 hoogtemeters en een gemiddelde snelheid net onder de 20 km/h.

Maandagochtend om 11:00 uur begon Bonne in het Zwitserse Zürich aan zijn waanzinnige uitdaging. Via de Vogezen trok hij door Luxemburg en de Ardennen om drie dagen later in de vroege uurtjes eindelijk thuis te komen in Bredene aan de Belgische kust. 'S nachts fietste hij gewoon verder en dat ging gepaard met hallucinaties en extreme koude, zo vertelt hij aan Focus.

Hoe gek het ook mag klinken, zelf ziet hij zijn stunt als een 'doorgedreven training' als voorbereiding op enkele recordpogingen later op het jaar. "Mijn eerste grote doel komt er aan in maart en ik kan al zeggen dat het ook met fietsen te maken heeft", klinkt het.

Bonne is overigens niet aan zijn proefstuk toe. In 2020 fietste de West-Vlaming al eens 1224 kilometer rond de landsgrenzen van België en in mei vorig jaar werkte hij als eerste persoon ooit acht ironmans af op evenveel dagen. Verder nam hij ook al deel aan Marathon des Sables en zwom hij het Kanaal over.

Achtergrond
  • Foto: Strava/Matthieu Bonne