Dijk bij Zaltbommel beschadigd na NK veldrijden: 'Kosten voor organisatie'

Het werden schitterende wedstrijden onder epische omstandigheden vorige week bij het NK veldrijden, maar het was niet zonder gevolgen...

NK Veldrijden 2023 in Zaltbommel elite women

Wie de beelden heeft gezien van het NK veldrijden afgelopen weekend in de uiterwaarden van de Waal bij Zaltbommel, zal er wellicht niet verbaasd over zijn. Het evenement heeft letterlijk z'n sporen nagelaten. Volgens het waterschap Rivierenland is de dijk beschadigd.

Dat tekent Omroep Gelderland op. De regionale omroep sprak woordvoerder Freek Jochems van het waterschap. "De grond was drassig en als daar dan overheen wordt gecrost, ontstaat er schade. De kosten voor reparatie zijn voor de organisatie."

Wat die bedragen is nog niet bekend. Pas in het voorjaar wordt de grasmat op de dijk vernieuwd en dan zal dat echt duidelijk worden. Voorlopig heeft het waterschap in verband met het hoge water wat noodmaatregelen getroffen in de vorm van matten en zandzakken.

Dat het waterschap stelt dat de organisatie voor de kosten moet opdraaien, is volgens ons wel enigszins verwonderlijk, want ze hadden toestemming om over de dijk te rijden en tsja, in de cross kun je met allerlei omstandigheden te maken krijgen...

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023