Remco Evenepoel gaat zich in Argentinië mengen in de lead-out: 'Ik wil op zoek naar intense inspanningsprikkels'

Remco Evenepoel start zonder druk aan zijn nieuwe seizoen. In Argentinië wil hij vooral Fabio Jakobsen aan dagsucces helpen.

Vuelta a San Juan 2023 - San Juan - Training Day 1

In de Vuelta a San Juan zijn naar verwachting weinig kansen voor Evenepoel. Zelf ziet hij maar één kans, de rest is voor Fabio Jakobsen. Hij vertelt in gesprek met VTM over zijn seizoensdebuut. "Veel meer dan absoluut zelf willen winnen, ga ik op zoek naar intense inspanningsprikkels en het goede gevoel."

De wereldkampioen zal zich dan ook gaan mengen in de sprinttrein van Jakobsen. "Ik gooi me, als derde man na Morkov en Lampaert, mee in de lead-out voor Jakobsen. Veel kopbeurten van kilometer vijf tot bijna onder de rode vod, zeg maar. Vrij lang, maar die vijf, zes minuten zijn ideaal om eens de hogere hartslag op te zoeken. In de Ronde van Valencia, vorig jaar, werkte die combinatie met Yves en Michael heel goed."

Egan Bernal

In de vijfde rit staat een bergetappe op het menu. Daar zal Evenepoel voor eigen rekening rijden. Daar zal hij het onder anderen moeten opnemen tegen Egan Bernal. Daniel Félipe Martínez en Sergio Higuita. "Die de hele winter op hoogte hebben getraind. Die gaan vliegen, denk ik. Ik sprak aan het avondbuffet al een minuutje of vijf met Egan. Langer niet, hij is ook geen spraakwaterval, haha."

De Colombiaan hoopt aan de vooravond te staan van zijn comebackseizoen. "Goed dat hij terug is. Ik denk dat we opnieuw de Bernal van 2019 zullen zien. Hopelijk haalt hij weer zijn topniveau in het groterondewerk. De data van zijn soms lange, gekke tochten die hij 's winters traditioneel maakt, af en toe zelfs achter de brommer, oogden op Strava alvast indrukwekkend."

Achtergrond
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023