Bryan Coquard pakt op 30-jarige leeftijd eerste WorldTour-zege: 'Hier heb ik zo lang op moeten wachten'

Bryan Coquard heeft de vierde etappe in de Tour Down Under gewonnen. Met overmacht liet hij iedereen achter zich.

Santos Tour Down Under stage-4 - elite men

De finish was getrokken op een kleine helling. Een kolfje naar de hand van Coquard, die het moet hebben van iets zwaardere sprints. De Fransman van Cofidis ging vroeg aan en uiteindelijk kwam geen renner meer in de buurt van de kleine sprinter. Het was de eerste WorldTour-zege in zijn carrière. "Hier heb ik zó lang op moeten wachten", was zijn eerste reactie. "Deze overwinning in de WorldTour, ik heb hier tien jaar op gehoopt."

Met een enorme lach deed Coquard zijn verhaal. "Ik heb heel, heel, heel blij. Ik heb veel gewonnen, maar tot deze rit nog nooit in de WorldTour. Ik ben heel trots op deze overwinning. Alexis Renard deed een perfecte lead-out, dus mijn dank naar hem. Toen ik besefte dat ik had gewonnen, was dat een geweldig moment. Het is een geweldige dag."

Het was desondanks wel vrij zwaar geweest door de stevige wind en daarmee gepaarde waaiers. Hoewel leider Jay Vine onder druk werd gezet door INEOS Grenadiers en Team Jayco-AlUla gaf de Australiër geen krimp. Er staat nog één etappe op het programma in de Tour Down Under. Morgen is de finish getrokken op Mount Lofty.

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023