🎥 Zo ziet een rondje op het wereldbekerparkoers in Benidorm eruit

Zondag vechten de drie grote tenoren een laatste clash uit in het Spaanse Benidorm. Bekijk hieronder de beelden van het parkoers!

Voor het eerst sinds 2011 keert het veldritpeloton terug naar Spanje. In het zonnige Benidorm aan de Costa Blanca staan zowel Mathieu van der Poel, Wout van Aert als Tom Pidcock aan de start en ook bij de vrouwen zijn zo goed als alle toppers aanwezig. Aan fans zal het alvast niet ontbreken. De ticketverkoop heeft de kaap van 10.000 verkochte tickets al overschreden!

Het parkoers is net als de locatie erg uniek. Geen modder of ondergelopen weilanden, maar stenige ondergrond, grintstroken en kurkdroog gras. Benieuwd hoe de hele omloop er bij ligt? Iemand ging al met zijn GoPro op pad en plaatste de beelden op YouTube!

Het parkoers ligt er niet alleen erg droog, maar ook heel hard bij vanwege de rotsachtige ondergrond. Er wordt bovendien stevig geklommen. Elk rondje moet een (verharde) klim van 300 meter aan 8% beklommen worden. Voor de rest bevat het parkoers, met balken, een zandbak en trapjes, alle elementen van een moderne cross.

video
  • Foto: YouTube/Manu Prado