Lefevere hengelt open en bloot naar diensten Arnaud De Lie: 'Twee jaar is zo om'

Tom Boonen vertelde al veel te verwachten van Arnaud De Lie, terwijl Patrick Lefevere ook groot fan is van de Waalse sprinter.

Lotto-Dstny UCI Pro Team cycling team 2023 training camp

De Lie won in zijn eerste seizoen als prof aan de lopende band en was het absolute lichtpuntje van het gedegradeerde Lotto-Dstny. Van De Lie wordt in 2023 een volgende stap verwacht. Bondscoach Sven Vanthourenhout en Tom Boonen vertelden al dat ze denken dat De Lie ook in Parijs-Roubaix of bepaalde semiklassiekers kan gaan scoren.

Wie ook gecharmeerd is van De Lie, is Patrick Lefevere. Sterker nog, de ploegbaas van Soudal Quick-Step steekt niet onder stoelen of banken dat hij ooit nog eens met De Lie zou willen samenwerken. Als het aan hem ligt liever gisteren dan vandaag. "Ik volg die jongen als sinds zijn zestiende", vertelde Lefevere op de wielerbeurs Velofollies. "We hebben nog berichtjes uitgewisseld via Instagram. Ik had meteen door over wat voor motor hij beschikt."

Uiteindelijk koos De Lie voor het huidige Lotto-Dstny. "Soms win je eens en soms verlies je", aldus Lefevere. "Deze keer zaten wij in het verliezende kamp. Maar wat niet is kan nog komen. Twee jaar is rap om." De Lie heeft nog een contract tot en met 2024 bij Lotto-Dstny.

Nieuws
  • Photo: Peter de Voecht/PN/Cor Vos © 2023