Mathieu van der Poel rekent af met Wout van Aert na super spannende strijd in Benidorm

Onder de Spaanse zon in Benidorm vochten Mathieu van der Poel, Wout van Aert en Tom Pidcock hun allerlaatste clash van deze winter uit.

Worldcup Cyclocross in Benidorm 2023 men elite

Een gretige Van der Poel haalde meteen uit met een kanonstart. Die rug leek op het eerste zicht wel in orde. Ook Pidcock, die voor de laatste keer zijn regenboogtrui mag aantrekken, nam meteen vooraan plaats, terwijl Wout van Aert iets verderop in het pak zat.

Pidcock wilde de talrijk opgedaagde Spanjaarden graag zijn regenboogkleuren tonen. Op de eerste klim plaatste de Brit een verschroeiende aanval. Hij sloeg een klein kloofje met Van der Poel, terwijl Van Aert plekjes opschoof. Na drie ronden reden de grote drie opnieuw samen.

Van der Poel schudde in de vierde ronde stevig aan de boom. Enkel Van Aert en een verassend sterke Iserbyt konden het tempo volgen. Wereldkampioen Pidcock kreeg de rekening van zijn sterke openingsfase gepresenteerd en loste de rol.

Van der Poel en Van Aert leken echter niet super veel zin te hebben om elkaar opnieuw af te matten. Af en toe trokken ze door om dan vervolgens weer de benen stil te houden waardoor Sweeck en Iserbyt de aansluiting konden maken.

Met z'n vieren begonnen ze aan een razendspannende slotronde die uiteindelijk pas op de eindstreep beslist werd. Van der Poel kwam als eerste uit de laatste bocht en won op die manier de sprint tegen Van Aert. Iserbyt kwam niet veel later binnen op een knappe derde plaats.

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023