Wout van Aert: 'Dit was weer de Mathieu van tijdens de Kerstperiode'

Mathieu van der Poel lijkt stilaan terug in orde te zijn naar aanloop van het WK in Hoogerheide. Dat is ook zijn eeuwige rivaal Wout van Aert opgevallen.

Worldcup Cyclocross in Benidorm 2023 men elite

Meestal wint Wout van Aert de sprintduels tegen Mathieu van der Poel, maar in Benidorm was het net andersom. Van Aert probeerde nog in te halen maar reed daardoor bijna de hekken in.

Na afloop deed Van Aert zijn verhaal in het flashinterview. "Toen ik achteraf de beelden van de sprint zag, bleek het toch nog gevaarlijker dan ik dacht. Ik zat kort op het wiel, dus wilde ik tot op de meet sprinten. Maar na de bocht kwam ik dan bijna in aanraking met de hekken en kon ik maar net op tijd inhouden."

Hij is bovendien allesbehalve tevreden over zijn wedstrijd. "Ik wist dat ik na de balkjes op kop moest zitten om voluit naar de finish te kunnen rijden, maar nu was ik net iets te veel bezig met de kop te houden en niet met de koers te winnen. Ik maakte ook wat foutjes, onder andere in de zandbak. De benen waren goed, maar ik had de koers harder moeten maken."

Dat we terug de beste versie van Mathieu van der Poel zagen, heeft ook Van Aert begrepen. "Dit was zeker de Mathieu tegen wie ik in de kerstperiode duels mee heb uitgevochten. Hij leek me beter dan in bijvoorbeeld Zonhoven en Koksijde", aldus Wout van Aert.

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023