De wielerkalender deze week! Koers in San Juan, op Mallorca en de opening van het Franse seizoen

Het wegseizoen is weer begonnen. De Tour Down Under is al achter de rug en vanaf nu volgende koersen zich in rap tempo op.

Gran Premi Valencia 2023

Gisteren heeft de eerste etappe van de Vuelta a San Juan al de nodige voeten in aarde gehad, maar er wacht nog het nodige deze week. In Argentinië staan liefst zeven etappes op het programma, die te volgen zijn op GCN en Eurosport. Met Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Egan Bernal, Sergio Higuita en Peter Sagan beginnen genoeg grote namen aan hun seizoen in Zuid-Amerika.

Komende woensdag beginnen ook de koersen op Mallorca. Vijf dagen achter elkaar is het raak op het Spaanse eiland. Het zijn losse wedstrijden en daarom is het toegestaan om iedere dag met een andere ploeg te beginnen. Ook deze wedstrijden zijn allemaal te volgen op GCN. Acht WorldTour-ploegen reizen af naar Mallorca. Onder anderen Biniam Girmay, Tim Wellens, Kasper Asgreen en Ide Schelling zullen er hun seizoen beginnen.

Weekend

Van vrijdag op zaterdag wordt ook nog gekoerst in Australië, want dan staat met de Cadel Evans Road Race de tweede WorldTour-wedstrijd van het seizoen op het programma. Veel van de renners die schitterden in de Tour Down Under zullen daar ook aan het vertrek staan. De grote favorieten zijn dan ook Michael Matthews, Simon Yates en Jay Vine. Deze race is óók te zien op GCN.

Op zondag wordt ook het Franse seizoen geopend. In de Grand Prix Cyclist de Marseille starten zes ploegen uit de WorldTour. Oliver Naesen maakt er zijn seizoensdebuut, terwijl Arnaud De Lie in het zuiden van Frankrijk voor de tweede keer dit jaar hoopt toe te slaan. Afgelopen weekend won hij een wedstrijd in Valencia.

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023