🎥 Mathieu van der Poel traint in Spanje samen met Mario Cipollini

Mathieu van der Poel werkte de voorbije weken in het Spaanse Dénia flink wat trainingskilometers af en kreeg daarbij gezelschap van de Italiaanse wielerkampioen Mario Cipollini.

Media day at the Alpecin Deceuninck 2023

Mathieu van der Poel vertoeft al sinds 9 januari in het Spaanse Dénia alwaar hij met zijn team Alpecin-Deceuninck op trainingskamp is. Tijdens één van zijn vele ritjes kwam hij plots de Italiaanse wielerlegende en spurtbom Mario Cipollini nodig.

'Super Mario' is er ondertussen al 55, maar verkeert fysiek nog steeds in bloedvorm. Onlangs deelde hij nog een foto van zijn afgetrainde benen. Het is overigens nog maar de vraag hoe lang de Italiaan buiten kan fietsen, want hij werd veroordeeld tot drie jaar cel vanwege de langdurige mishandeling van z'n (ex-)vrouw.

Cipollini maakte een filmpje van de ontmoeting en publiceerde de beelden op zijn Instagram. Daarin zien we een glimlachende Van der Poel in zijn beste Italiaans nog 'Ciao' roepen.

Van der Poel heeft overigens beslist welke cross hij komend weekend rijdt. Hij kiest voor de wereldbekermanche in Besançon op zondag 29 januari, in tegenstelling tot zijn grote rivaal Wout van Aert, die zaterdag in Hamme rijdt.

Pelotonpraat
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023