Adrie van der Poel druk bezig met uitzetten WK-parkoers: 'Maar met sommige stukken wachten we nog, moet geen loopkoers worden'

Het parkoers van het WK veldrijden wordt uitgezet door de vader van een van de topfavorieten bij de mannen. Adrie van der Poel over het parkoers, met de eerste beelden ervan.

Adrie van der Poel phoshoot in Kapellen 2021

Normaal gesproken is de veldrit in Hoogerheide een koers die zijn naam draagt: de GP Adrie van der Poel. Maar dit jaar is Hoogerheide, net als in 2014, de belangrijkste cross van het WK, de regenboogtruien worden er verdeeld in het weekend van 4 en 5 februari.

Adrie van der Poel is er al druk mee. Hij is namelijk de baas op en rond het terrein in het Brabantse dorp dat voor altijd verbonden is met de naam Van der Poel. Adrie zet er het parkoers uit. Dat is natuurlijk enigszins saillant, omdat zijn zoon samen met Wout van Aert de topfavoriet is bij de mannen.

Het parkoers van het WK is grotendeels hetzelfde als dat van de jaarlijkse GP Adrie van der Poel, zegt de meester zelf tegen Omroep Brabant. "We doen dit al jaren met een vaste groep enthousiaste mensen. We hebben voor het WK wat nieuwe dingen in het parkoers zitten dus dat is hartstikke leuk."

Hieronder kun je zien dat Van der Poel en co al druk bezig zijn op het terrein van de Brabantse Wal, maar niet alles wordt al opgetogen. "Het wordt zeker zwaar, maar het moet natuurlijk geen loopkoers worden. Daarom wachten we nog even met het uitzetten van sommige stukken."

Bij de mannen zijn Wout van Aert en Mathieu van der Poel zondag 5 februari dus de grote favorieten; Tom Pidcock verdedigt zijn titel niet. Een dag eerder bij de vrouwen valt een tweestrijd te verwachten tussen de jonge Puck Pieterse en Fem van Empel, zeker omdat Shirin van Anrooij aangaf nog bij de beloften te starten.

Cyclocross
  • Kapellen - Belgium - Adrie van der Poel - cycling - pictured during phoshoot in Kapellen - Belgium - Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2022 - Belgium Out*****