WK Hoogerheide: Van der Poel kopman, sterrenensemble bij de vrouwen en genoeg kansen in de jeugdcategorieën

De Nederlandse selecties voor het WK cross in Hoogerheide zijn bekendgemaakt. In iedere categorie is er kans op eremetaal.

WK cyclocross in Bogense elite

Mannen elite

Bij de mannen zal natuurlijk vooral gekeken worden naar Mathieu van der Poel. Met ook Wout van Aert aan de start is hij de enige Nederlander die kan winnen op het parkoers in Hoogerheide. Wellicht dat de anderen nog iets kunnen uitrichten als MvdP in de achtergrond verzeild raakt. De andere renners: Lars van der Haar, Mees Hendrikx, Ryan Kamp, Corné van Kessel, Joris Nieuwenhuis en Pim Ronhaar.

Vrouwen elite

Bij de vrouwen elite kan Nederland enkel verliezen. De grote favorieten zijn Puck Pieterse en Fem van Empel, maar ook Ceylin del Carmen Alvarado, Lucinda Brand, Denise Betsema, Annemarie Worst en natuurlijk uittredend kampioene Marianne Vos kunnen op een goede dag meedoen om de WK-titel. De rest van de selectie bestaat uit Inge van der Heijden en Aniek van Alphen.

Beloften mannen

Thibau Nys mag dan de topfavoriet zijn, maar twee Nederlandse beloften hebben aangetoond dat ze eventueel kunnen strijden om de WK-titel: toptalent David Haverdings en Nederlands kampioen Tibor del Grosso. De selectie wordt gecompleteerd door Danny van Lierop, Bailey Groenendaal, Lucas Janssen en Luke Verburg.

Beloften vrouwen

Bij de beloften vrouwen staat vooraf al zo'n beetje vast dat Shirin van Anrooij gaat winnen. Ze zou ook meedoen om de zege bij de elite, maar heeft gekozen om voor de trui te gaan bij de beloften. Daarnaast rijden Leonie Bentveld, Larissa Hartog, Mirre Knaven en Iris Offerein voor Nederland.

Junioren mannen

Bij de junioren rijdt ook weer een aantal zeer talentvolle renners rondt. Guus van den Eijnden, Senna Romeijn en Keije Solen doen standaard mee met de juniorentop, terwijl ook Floris Haverdings op een goede dag mooie dingen laat zien. De laatste twee plekjes gaan naar Jelte Jochems en Mika Vijfvinkel.

Junioren vrouwen

Tot slot zijn daar de junioren vrouwen, waar Nederland met Lauren Molengraaf een van de topfavorieten in de ploeg heeft. De andere namen aan de start in Hoogerheide: Bloeme Kalis, Fee Knaven, Puck Langenbarg, Sara Sonnemans en Roxanne Takken.

Nieuws
  • Photo Anton Vos/Cor Vos © 2019