HomeAchtergrondRenaat Schotte over omstreden imago Quinn Simmons: 'Jeugdzondes met de mantel der...

Renaat Schotte over omstreden imago Quinn Simmons: ‘Jeugdzondes met de mantel der liefde bedekken’

Wielercommentator Renaat Schotte vindt het heel jammer dat Quinn Simmons na twee jaar nog steeds afgerekend wordt op een ophefmakende tweet die hij destijds de wereld instuurde.

Quinn Simmons is het nieuwe wegseizoen uitstekend begonnen. In de derde etappe van de Vuelta a San Juan haalde hij uit met een erg late aanval, maar slaagde hij er desondanks in een aanstormend peloton voor te blijven. En hoewel zijn uiterlijk anders doet vermoeden, is de Amerikaan nog steeds maar 21 jaar jong!

‘Bad boy’ Simmons is echter geen onbeschreven blad. Twee jaar geleden werd hij door zijn team Trek-Segafredo tijdelijk op non-actief gezet na een ophefmakende tweet die hij de wereld in stuurde. De 19-jarige Simmons liet op het sociale mediaplatform duidelijk blijken aanhanger te zijn van toenmalig Amerikaans president Donald Trump, maar de manier waarop hij die steun uitsprak vond zijn ploeg ongepast.

Toen wielerjournaliste José Been Trump-zie aanhangers vroeg om haar te ontvolgen op Twitter, reageerde Simmons daarop met ‘bye’ gevolgd door een donkerbruin handje. De racistische ondertoon van die emoji lokte een storm van kritiek uit, en daar draagt de Amerikaan vandaag nog steeds de gevolgen van.

Geen ‘bad boy’

Wielercommentator Renaat Schotte schetst echter een heel ander beeld van de bebaarde renner uit Colorado. “Ik vind het erg dat hij daar nog altijd op afgerekend wordt”, vertelt Schotte tegen Sporza. “Het is jammer dat hij dat imago met zich meesleurt, want ik zie hem als iemand die heel vriendelijk is en zeker geen bad boy is.”

“Vergeet ook niet dat hij nog steeds maar 21 jaar is. Ook iemand als Remco Evenepoel heeft destijds leergeld betaald en Simmons doorloopt nu datzelfde pad. Er zullen jeugdzonden zijn en die moet je met de mantel der liefde bedekken”, aldus Renaat Schotte.

Toptalent

Van Simmons hebben we overigens het laatste zeker nog niet gezien. Bij de junioren veroverde hij in 2019 de wereldtitel waarna hij de beloftencategorie oversloeg en zich meteen met de grote jongens ging meteen.

Zijn eerste profjaren liepen echter niet van een leien dakje. Simmons won zopas in de San Juan ‘slechts’ zijn derde profkoers. Toch liet hij al een geweldige indruk na door vorig seizoen naar een zevende plek te rijden in de Strade Bianche en de bergtrui in zowel de Ronde van Zwitserland als Tirreno-Adriatico te veroveren.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Toeschouwer filmt hoe motard inrijdt op fans langs Kwaremont

Ook Wout van Aert bewees met zijn zege in de E3 Saxo Classic dat...

Pogacar: ‘De Kwaremont ligt me het beste, maar het is haast onmogelijk om Van der Poel en Van Aert te lossen’

Al was de Sloveen er dicht bij op de Oude Kwaremont. Van der Poel...

Mathieu van der Poel ondanks tweede plek tevreden: ‘Voelde me goed, wilde harde finale voor volgende week’

Mathieu van der Poel opende de finale van de E3 Saxo Classic met een...

Primoz Roglic deelt belangrijke tik uit in Ronde van Catalonië: Evenepoel komt te kort

Het traject van deze vijfde rit in Catalonië was hoofdzakelijk vlak. Maar na 170...

Meer zoals dit

🎥 Toeschouwer filmt hoe motard inrijdt op fans langs Kwaremont

Ook Wout van Aert bewees met zijn zege in de E3 Saxo Classic dat...

Kristen Faulkner haalt uit naar de UCI in ‘glucosemetertjesgate’: ‘Ze hebben geen kennis van zaken, weten niks over het vrouwelijk lichaam’

Kirsten Faulkner werd een aantal weken geleden geschrapt uit de uitslag van Strade Bianche...

Wout van Aert blikt vooruit op E3: ‘Op mijn 28e maak ik stilaan deel uit van middenveld’

Morgen wordt met de E3 Saxo Bank Classic de 'mini Ronde van Vlaanderen' gereden,...