Remco Evenepoel valt aan in vierde etappe San Juan: 'Maar door de wind zaten ze te snel op mijn wiel'

Remco Evenepoel liet zich in de vierde etappe van de Vuelta a San Juan zien, maar wist niet weg te komen in de slotfase.

Vuelta a San Juan 2023 - 40th Edition - stage 4

Het was een zware dag geweest in Argentinië met een aanval van Egan Bernal, beklemmende hitte en ook de nodige wind. Op de klim trok Movistar door om renners als Sam Bennett en Fabio Jakobsen overboord te gooien. Dat lukte. "Een hele zware dag, heel warm ook, de weersvoorspellingen klopten niet", aldus Evenepoel na afloop tegen Het Nieuwsblad.

Er was 25 graden voorspeld, maar Evenepoel vertelde dat het zeker tegen de veertig graden was boven op de klim. "Het ging ook voor het eerst echt snel. Het was saai en op het einde was er ook nog een valpartij waar zo'n 15 jongens bij lagen."

Aangezien de Movistar-helpers de hele dag moesten werken en ze tegen het einde toch ook vermoeid raakten, probeerde Evenepoel onder de vod een sprint te ontlopen. "Het was de laatste tien kilometer wind op kop. Ik heb het nog geprobeerd, maar ze zaten door de wind snel op mijn wiel. Daarna gokten we op een sprint met Yves Lampaert."

Vandaag is een rustdag en dan volgen de twee zwaarste dagen van de Vuelta a San Juan. "Het wordt spannend en zeker niet makkelijk. Ik zag bij iedereen veel zout op de truien. Dat betekent dat ze afzien. Warmte en hoogte tegelijk, dat is een beetje zelfmoord."

Geen categorie
  • Photo: Roberto Bettini/SCA/Cor Vos © 2023