Bingoal eist twee miljoen euro van bedrijf Bas Tietema als het niet terugkeert bij Bingoal

Terwijl Bas Tietema zich in Spanje voorbereidt op het nieuwe seizoen heeft hij nog iets heel anders aan zijn hoofd: een rechtszaak.

Paris-Roubaix Elite 2022

Tietema, bekend van YouTube-account Tour de Tietema en sinds vorig jaar weer prof, is dit seizoen een eigen ploeg begonnen: TDT-Unibet. De ploeg begint op continentaal niveau en heeft met Kevin Inkelaar, Hartthijs de Vries en Martijn Budding een aantal interessante renners in de gelederen. Terwijl de ploeg zich voorbereidt op het nieuwe seizoen hangt er echter een financiële strop boven het hoofd van Tietema's bedrijf: Tour de Tietema B.V.

Dat zit als volgt: het moederbedrijf van gokbedrijf Bingoal, waarmee Tour de Tietema tot dit jaar samenwerkte, heeft Tietema en zijn partners Josse Wester en Devin van der Wiel voor de rechter gedaagd, omdat het meent dat er contractbreuk is gepleegd.

Volgens Bingoal heeft het vorig jaar rechtsgeldig het contract met Tour de Tietema verlengd. Het bedrijf eist volgens Quote dan ook dat de ploeg de samenwerking met Unibet per direct stopt en weer gaat rondfietsen met hun oude sponsor. Wat het extra pikant maakt: Unibet is ook een gokbedrijf en daarmee een directe concurrent van Bingoal.

Als Tour de Tietema B.V. de samenwerking met Unibet weigert te beëindigen, eist Bingoal liefst twee miljoen euro van ze met een voorschot van 350.000 euro, schrijft Quote. De zitting begint vandaag om 13 uur. De teammanager van TDT-Unibet, Wim Geraats, vertelde eerder over de zaak tegen het Algemeen Dagblad. "We hebben een verschil van mening met onze vorige sponsor. Wij denken dat we netjes hebben gehandeld en hebben ons goed voorbereid op het kort geding. We gaan er vol goede moed naar toe."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022