Marijn van den Berg boekt eerste profzege op Mallorca: 'Een sprint na een zware dag is ideaal voor me'

Marijn van de Berg heeft zijn eerste profzege geboekt. De Nederlander was de beste in de Trofeo Ses Salines-Alcudia.

Trofeo Ses Salines - Alcudia 23

In de bochtige en natte finale zat Van den Berg uitstekend gepositioneerd. Een teken van lef, maar ook duidelijk van overschot. De Utrechter ging als eerste door de laatste gevaarlijke bocht en de streep lag vanaf dan niet ver meer. De renner van EF Education-EasyPost bleef uiteindelijk vrij overtuigend Ethan Vernon en Biniam Girmay voor.

"Ik moest overleven op de klim en vervolgens hopen op de sprint", reageerde Van den Berg na afloop. "Ik kreeg een geweldige lead-out van Julius van den Berg, Neilson Powless en Owain Doull. En vervolgens moest ik het gewoon afmaken. Het is mijn eerste profzege, wat natuurlijk heel tof is. Hopelijk is dit de opmaat naar meer."

Van den Berg is het volgende sprinttalent uit Nederland. Al is hij geen type Fabio Jakobsen. "Ik ben geen pure sprinter voor de massasprints. Deze koers was perfect voor me. Het was een zware koers met daarna een sprint. Dat zijn de ideale wedstrijden voor me."

Gisteren won Van den Berg de pelotonsprint en eindigde hij twaalfde op Mallorca. Morgen vliegt hij naar Frankrijk voor de GP Marseillaise van zondag. "Ik voel me heel goed. Tijdens het trainingskamp al en ook tijdens de trainingen afgelopen week. Vandaag had ik hele goede benen, ondanks dat het heel zwaar was."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 202C