📸 Met dit waanzinnig mooie plaatje van Tourwinnaar Vingegaard won Nederlander prestigieuze fotoprijs

De epische Tourzege van Jonas Vingegaard heeft een oogstrelend plaatje opgeleverd, waarmee een prestigieuze fotoprijs is gewonnen.

Tour de France 2022 stage 21

De Nederlander Bram Berkien, fotograaf bij Jumbo-Visma, heeft de Mark Gunter Photo Awards gewonnen. Hij deed dat met een erg fraaie plaat van Tourwinnaar Jonas Vingegaard in de armen van zijn echtgenote Trine Hansen. De Foto is genomen net na aankomst op de Champs-Elysées en toont het moment waarop de Deen beseft dat hij Tourgeschiedenis geschreven heeft.

De prijs, uitgedeeld door het Engelstalige wielertijdschrift Rouleur, ontving heel wat inzendingen en daar zitten nog wel enkele parels tussen, met onder meer Demi Vollering en Wout van Aert. In onderstaand Instagram bericht kan u genieten van alle foto's die de top-10 haalden.

Bram Berkien noemt zijn winnende foto één van de meest betekenisvolle en mooiste momenten die hij als sportfotograaf al meemaakte, zo schrijft hij op Instagram. "Jonas Vingegaard geniet van een momentje rust met zijn vrouw Trine, net na de aankomst in Parijs, nadat hij zopas de Tour won na drie weken keihard afzien."

Pelotonpraat
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022