Marianne Vos verlengt contract bij Jumbo-Visma tot en met 2025: 'Ik geniet nog steeds onwijs van het wielrennen'

Ze moet het WK veldrijden aan zich voorbij laten gaan, maar Marianne Vos heeft wel een nieuwe contract op zak.

NK Veldrijden 2023 in Zaltbommel elite women

Er was eerder deze week slecht nieuws, omdat Marianne Vos haar wereldtitel in het veld niet kan verdedigen vanwege een beknelling in haar bekkenslagader. Toch sluit ze de week af met heuglijk nieuws, want Vos verlengt haar contract bij Jumbo-Visma met twee seizoenen.

"Ik geniet nog steeds enorm van wielrennen", aldus de drievoudig-wereldkampioene op de weg. "Ik geniet van het samen racen en om als ploeg te vechten voor de overwinning. De laatste jaren heeft het vrouwenwielrennen zich steeds verder ontwikkeld, waardoor ik nog steeds nieuwe uitdagingen ontdek. Daarbij ontwikkel ik mezelf ook nog steeds. Ik ben gemotiveerd om weer hard te trainen en het beste uit mezelf te halen."

Vos voelt zich bij Jumbo-Visma volledig op haar plek. "Ik vind hier de ambitie om iedere dag beter te worden. Het is een van de redenen waarom ik me thuis voel bij deze ploeg. Ik vind de professionele manier van werken en de persoonlijke benadering ook fijn. Er is veel ruimte voor het individu in de ploeg, wat het team uiteindelijk juist weer sterker maakt."

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023