HomeAchtergrondRemco Evenepoel krijgt stevige tik in Koninginnenrit San Juan: 'Aanval was geen...

Remco Evenepoel krijgt stevige tik in Koninginnenrit San Juan: ‘Aanval was geen slimme zet’

In de vijfde etappe van de Vuelta a San Juan kreeg Remco Evenepoel op de Alto del Colorado de rekening gepresenteerd van een 'domme aanval'.

Na een rustdag werd er in de vijfde rit van de Argentijnse wielerronde stevig geklommen met aankomst op de top van de 2623 meter hoge Alto del Colorado. Op de bijna 19 kilometer lange klim nam Remco Evenepoel het op tegen zowat alle Colombiaanse klimgeiten die het peloton rijk is.

Met nog 10 kilometer te gaan, haalde de wereldkampioen vol vertrouwen uit met een flitsende demarrage. Enkele kilometers later werd hij, onder impuls van de mannen van INEOS-Grenadiers, teruggegrepen waarop Miguel Angel Lopez (in het truitje van Team Medellín) er van door ging.

Lopez zag enkel nog een verrassende Filippo Ganna op zijn hielen zitten, maar hield vol tot op de streep en is ook de nieuwe leider in het algemene klassement. Evenepoel kwam pas als zevende over de streep op meer dan één minuut van de winnaar.

Geen slimme zet

Evenepoel baalde na afloop, niet zozeer vanwege zijn mindere prestatie, maar eerder om zijn keuze om zo vroeg op de slotklim ten aanval te trekken. “Die aanval was eerder om de koers te doen openbreken”, legde hij na afloop uit. “Ik hoopte dat er enkele goede mannen zouden meespringen, maar niemand bleek daar echt zin in te hebben.”

“Ik moet eerlijk toegeven: het was geen slimme zet, eerder een beetje dom”, vertelt hij kritisch. “Laat het een les zijn voor de volgende keer. In zo’n koersen mogen er fouten mogen gemaakt worden, zolang het straks maar niet in de Giro gebeurt”, aldus Remco Evenepoel.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Lefevere doet boekje open over wereld van sportsponsoringbureaus: ‘Met één zo’n farizeeër liggen we nog altijd in proces’

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat supermarktketen Jumbo na 2024 stopt of...

Van waterdragers tot topfavorieten: dit zijn de 11 Nederlanders die meedoen aan de Ronde Van Vlaanderen

1) Mathieu van der Poel Met Mathieu van der Poel hebben we uiteraard een topfavoriet...