Fem van Empel ongenaakbaar in Hamme: 'Er is enorm veel op me afgekomen, volgende week dag apart'

Een week voor het WK kende Fem van Empel een indrukwekkende generale (maar haar grootste concurrent was er niet bij).

X2O Badkamers Trofee van Hamme 2023

Waar bij de mannen het WK van volgende week een tweestrijd wordt tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert, daar wordt het bij de vrouwen een duel tussen Fem van Empel en Puck Pieterse. Twee keer Jumbo-Visma tegen Alpecin-Deceuninck.

Maar er is nóg een overeenkomst, want dit weekend rijden Van Empel en Van Aert op zaterdag in Hamme en Pieterse en Van der Poel op zondag in Besançon; het echte vuurwerk bewarend voor het WK in Hoogerheide.

De concurrentie bij de Soudal Ladies-cross (zo heet de X2O-trofee bij de vrouwen) in Hamme kwam dus van Shirin van Anrooij, die ervoor koos om in Hoogerheide nog bij de beloften uit te komen. Van échte concurrentie was alleen niet echt sprake. De Zeeuwse kende een wat mindere start en bovendien liep Van Empel elke ronde iets uit.

Achter de twee jongelingen vochten Lucinda Brand, Ceylin del Carmen Alvarado en Denise Betsema een strijd uit voor het algemeen klassement, dat op tijd is in plaats van punten.

In dat klassement leidt Van Empel nu, maar die zal de laatste twee manches na het WK niet rijden. Ceylin Alvarado pakte wat tijd terug op Brand in het klassement, maar de renster van Baloise-Trek Lions heeft nog een voorsprong van iets meer dan een minuut.

(Reactie van winnares Fem van Empel onder de uitslag)

Uitslag

Results powered by FirstCycling.com

Reactie Van Empel

"Het gevoel was niet echt supersuper op de fiets, ik was nog wat vermoeid van de stage in Spanje. Het was eigenlijk niet de bedoeling om gelijk de leiding te nemen. Ik wilde zo constant mogelijk rijden met af en toe een versnelling op een strook."

"Ik wilde hier met een goed gevoel weggaan en dat is gelukt. Nu wil ik zo relaxed mogelijk naar volgende week toeleven. Eigenlijk heb ik al m'n doelen al gehaald dit seizoen. Er is de afgelopen tijd heel veel op me afgekomen en het wordt volgende week echt een dag apart."

Geen categorie
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023