Ongenaakbare Wout van Aert soleert naar zege in Hamme: 'Morgen nog een goede training en dan rusten'

Wout van Aert, of wie had u anders gedacht, heeft bij afwezigheid van zijn grote rivaal de X2O Trofee in Hamme gewonnen.

X2O Badkamers Trofee van Hamme elite men 2023

In de X2O Trofee van Hamme was het Wout van Aert (voortaan zonder Belgische kampioenentrui) tegen de rest. Zijn grote rivaal Mathieu van der Poel kiest voor een tripje naar Frankrijk waar hij morgen de wereldbekermanche in Besançon rijdt. Op die manier ontlopen de twee kemphanen elkaar een week voor het WK.

Van Aert nam de snelste start en kreeg een gretige Thibau Nys mee in zijn wiel. Daan Soete maakte een sterke indruk door in de openingsronde de koppositie in te nemen.

Op een modderstrook in de tweede ronde besloot Van Aert aan zijn solo te beginnen. Het achtervolgende trio gevormd door Ronhaar, Vanthourenhout en Iserbyt begreep al snel dat ze streden voor plek twee. Halverwege cross bedroeg de kloof met Van Aert al 45 seconden.

Bij het ingaan van de slotronde had van Aert al een voorsprong van één minuut bijeen gereden. In de achtergrond deed Iserbyt met een flinke demarrage een gooi naar de tweede plaats.

Van Aert hield aan de finish uiteindelijk 46 seconden over op Eli Iserbyt. Michael Vanthourenhout, die pas hersteld is van ziekte, reed naar een derde plek.

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023