Ondanks kettingproblemen overklast Puck Pieterse tegenstand met onewomanshow: 'Goed uitrusten nu'

Vandaag trok het veldritpeloton naar het Franse Besançon om de slotmanche van de wereldbeker veldrijden af te werken.

Worldcup Cyclocross in Benidorm 2023 women

Van de drie Nederlandse sterren stond enkel Nederlands kampioene Puck Pieterse aan de start in Franse Besançon. Op die manier ontloopt ze een week voor het WK haar grote rivale Fem van Empel. Geen modderpoel zoals vorig jaar in Besançon. De omloop ligt er kurkdroog bij en de hemel is helderblauw.

Pietserse leek dus dé te kloppen dame, maar helaas sloeg het noodlot al in de openingsronde toe. Plots stond ze stil met kettingproblemen en die ketting er weer op krijgen verliep een beetje moeizaam. De schade bedroeg 23 seconden.

Pieterse verdween helemaal achteraan in het pak, terwijl Worst, Vas en Schreiber vooraan stevig doortrokken. Met een fenomenale inhaalbeweging sloot Pieterse echter in geen tijd terug aan bij de kopgroep.

In de derde ronde trok Pieterse zelfs ten aanval. Niemand slaagde erin haar wiel te volgen. Het 777-duo Van der Heijden en Worst achtervolgde.

Erg spannend werd het hierna niet meer. Een indrukwekkende Pieterse bolde uiteindelijk over de streep met 37 seconden voorsprong op Annemarie Worst. Inge van der Heijden werd derde.

Nieuws
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023