📸 Nieuwe brillensponsor INEOS geeft Geraint Thomas z'n karakteristieke witte fietsbrilletje (een beetje) terug

Zo legendarisch als het eerdere witte brilletje is-ie niet, maar Geraint Thomas heeft er weer één! Foto's voor en na zie je hieronder..

Tour Down Under 2023 the days before

Er ging een schok door de wielerwereld toen INEOS bekendmaakte dat het afscheid nam van Oakley als brillensponsor en in zee ging met de nieuwe(re) speler op de markt SunGod. Nou ja, een schok is misschien een beetje overdreven, maar toch: hoe moest het nu verder met Geraint Thomas en zijn witte brilletje waar hij al z'n hele loopbaan mee rijdt?!

Die crisis lijkt enigszins bezworen, want SunGod komt nu met een speciale bril voor Thomas. In een advertientie op Instagram is het exemplaar te zien waar we de kopman van INEOS komend seizoen aan kunnen herkennen.

(En uiteraard kun je de bril zelf ook aanschaffen; zo zijn ze dan ook wel weer bij SunGod..)

Beeld: Instagram Sungod

Vergelijken

Mooi gedaan van het Britse bedrijf dat vanaf 2013 actief is, maar hij haalt het natuurlijk niet bij het oude cultexemplaar. Kijk en vergelijk de twee brillen.

Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022

Geraint Thomas kwam dit seizoen al met zijn nieuwe witte bril in actie: in Australië reed hij de Tour Down Under. De Welshman heeft dit seizoen zijn zinnen gezet op de Giro omdat die met de vele tijdritkilometers meer op zijn lijf is geschreven dan de Tour, waar maar één rit tegen de klok is (ook nog een halve klimtijdrit).

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023