HomeAchtergrondTom Pidcock kiest zijn WK-favoriet en reageert op kritiek: 'Het is mijn...

Tom Pidcock kiest zijn WK-favoriet en reageert op kritiek: ‘Het is mijn beslissing of ik al dan niet WK rijd’

Zoek zondag in Hoogerheide niet naar Tom Pidcock. De Brit wil zich, na een mislukt voorjaar in 2022, deze keer wel optimaal voorbereiden op het nieuwe wegseizoen. 

Wie Pidcock ziet als zijn opvolger? “Wout. The big racer“, vertelt hij in een interview met Het Nieuwsblad. “Maar bij zo’n WK kan je eigenlijk heel moeilijk voorspellingen doen. Wout heeft misschien wel de meeste power in de benen, maar uiteindelijk wordt de wereldtitel beslist na één uur cross. Tactiek speelt ook een grote rol. Als mijn trainingsplan het toelaat, zit ik zondag zeker voor de tv.”

Dat hij het WK niet zou betwisten had hij, samen met zijn coach Kurt Bogaerts, al beslist voor het crossseizoen begon. “Het eerste moment was ik wel wat teleurgesteld omdat ik niet reed. Maar de Omloop Het Nieuwsblad volgt al 20 dagen na het WK.”

Bovendien geeft Pidcock eerlijk toe dat hij eigenlijk niet zoveel zin had in de voorbije crosswinter. “De jongste jaren hield ik minder en minder van het veldrijden. Vooral vorige winter genoot ik er niet zo van als anders. Daardoor keek ik mentaal niet echt uit naar dit crosseizoen.”

Kritiek

Die beslissing om niet op te dagen op het WK werd niet door iedereen geapprecieerd. Onder meer Richard Groenendaal en Lars Boom vonden het niet kunnen dat hij zijn regenboogtrui niet verdedigt. Pidcock ziet dat anders. “Natuurlijk snap ik waarom ze dat zeggen, maar het is mijn beslissing of ik al dan niet rijd. Een titel verdedig je niet. In mijn denkwereld probeer je een titel te winnen.”

Alles op het voorjaar dus deze keer. Hoe zijn programma eruit ziet? “Ik start in de Ronde van de Algarve, dan volgen de Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, Milaan-Sanremo, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen.”

 

 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Lefevere doet boekje open over wereld van sportsponsoringbureaus: ‘Met één zo’n farizeeër liggen we nog altijd in proces’

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat supermarktketen Jumbo na 2024 stopt of...

Van waterdragers tot topfavorieten: dit zijn de 11 Nederlanders die meedoen aan de Ronde Van Vlaanderen

1) Mathieu van der Poel Met Mathieu van der Poel hebben we uiteraard een topfavoriet...