Sven Nys snapt heel goed dat Pidcock niet meedoet aan WK veldrijden: 'Van Aert en Van der Poel hebben die ruwe kracht'

Lars Boom en Richard Groenendaal vonden het niet kunnen dat Pidcock het WK laat schieten. Sven Nys legt uit waarom hij er anders over denkt.

Worldcup Cyclocross in Benidorm 2023 U23 men

De titelverdediger doet niet mee aan het WK in Hoogerheide van komend weekeinde. Tom Pidcock laat de kans om zijn regenboogtrui te verdedigen schieten en dat schoot bij onder andere Lars Boom en Richard Groenendaal in het verkeerde keelgat.

Daar kon Pidcock zelf nog wel begrip voor opbrengen ook, beleefd als hij is. Maar een andere matador uit de cross vindt het volkomen logisch dat de Brit dit WK skipt. Volgens Sven Nys zijn daar verschillende redenen voor aan te voeren.

Op de website van Cycling Weekly geeft hij tekst en uitleg. "Ik begrijp zijn beslissing volkomen. Door zijn voorbereiding op het wegseizoen en zijn drukke programma, moest hij vroeg die keuze maken. Hij zal ook wel weten dat hij op het parkoers in Hoogerheide niet makkelijk kan winnen van Wout en Mathieu."

Nys legt uit waarom dat lastig is voor de kleine Brit. "Pidcock is ook een renner van onder de 60 kilogram terwijl Van Aert en Van der Poel boven de 75 kilogram zitten en die ‘ruwe kracht’ hebben. Op een parkoers waarin veel geklommen moet worden… Dan doet hij mee. Als hij de komende jaren een omloop ziet die hem goed ligt, zal hij er misschien voor kiezen om het WK nog eens te rijden."

Cyclocross
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023