Niels Albert gelooft niet in parkoersvoordeel Van der Poel: 'Maar Adrie kan het volgens mij nog niet plaatsen dat daar zes jaar terug veel om te doen was'

Het parkoers in Hoogerheide is mede uitgetekend door Adrie van der Poel. Kan dat wel? Niels Albert vertelt erover.

Worldcup Cyclocross in Benidorm 2023 men elite

De tweevoudig-wereldkampioen heeft er weleens een discussie over gevoerd met Van der Poel senior. "Sommigen vrezen voor de hand van Adrie van der Poel in het parkoers", schrijft hij in zijn column voor Het Laatste Nieuws. "Zes jaar geleden, in Bieles, hebben Adrie en ik daar al een keer een discussie over gehad. Adrie had dat WK-parkoers mee uitgetekend."

Op dat moment was Albert nog ploegleider van Van Aert, die uiteindelijk wereldkampioen werd in Luxemburg. "Ik vond het raar en dat heb ik toen ook gezegd. Daar is heel wat om te doen geweest. Tot op heden kan Adrie dat volgens mij nog altijd niet goed plaatsen."

Hoogerheide

Toch kijkt Albert daar nu anders tegenaan. "Natuurlijk heeft Adrie ook zijn zeg in het parkoers van Hoogerheide. Ik denk dat hij professioneel genoeg is om te weten dat je geen parkoers voor Mathieu kunt tekenen dat ook Wout niet ligt. Er is geen schuine kant in Hoogerheide waar Mathieu echt op techniek risico's zou durven nemen en Wout onder druk zetten."

Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn volgens Albert te veel aan elkaar gewaagd. "Er zijn de balken, van 30 of 35 centimeter hoog. Een voordeel voor Mathieu? Volgens mij neemt Wout ook probleemloos een balk van 40 centimeter. Geen probleem dus."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023