HomeNieuwsThijs Zonneveld over verhouding Van Aert en Van der Poel: 'Mathieu is...

Thijs Zonneveld over verhouding Van Aert en Van der Poel: ‘Mathieu is van de hogere pieken en diepere dalen, maar de stabiele gaat het langer volhouden’

De verhoudingen tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn voor het WK zo'n beetje 50/50. Dat is weleens anders geweest.

Jarenlang domineerde Van der Poel de cross, al kwam Van Aert regelmatig juist op het WK bovendrijven. Dit jaar liggen de verhoudingen – op de crossen in Koksijde en Zonhoven na – een stuk dichter bij elkaar. In de AD-podcast In het Wiel vergelijkt analist Thijs Zonneveld beide wereldtoppers. Zowel de renner als de persoon.

Onder andere Thomas Dekker vertelde onlangs dat het gestructureerde van Wout van Aert zich uitbetaalt ten opzichte van Van der Poel, die er volgens de ex-prof daarom niet alles uithaalt. Zonneveld reageert niet direct op Dekker, maar gaat wel in op de verschillen. “Er wordt nu gezegd dat Van Aert gestructureerder werkt en dat Van der Poel maar wat gedaan heeft. Daar ben ik het niet helemaal mee eens.”

Dat is overdreven gesteld, maar er zit wel degelijk een kern van waarheid in. “Ik geloof heus dat Van Aert als mens gestructureerder en meer georganiseerd is, en dat Van der Poel intuïtiever is. Maar daarom soms ook creatiever als hij zijn fiets nog ergens voor moet gooien. Op de weg zie je het ook. Van der Poel doet dingen die Van Aert niet doet. Je zal Van Aert niet zien aanvallen in Kuurne-Brussel-Kuurne op 120 kilometer van de meet.”

Dan gaat de discussie vaak over de manier van koersen van Van der Poel. “Daar heeft de ploeg het zelf ook over gehad. Om iets meer op resultaat te rijden. Tegelijkertijd is die aanvallende manier ook waarom hij zo ver is gekomen. Hij liet iedereen achter zich aan rijden. Hij wint er veel door en is er mateloos populair door. Zelfs nog meer dan Van Aert.”

Volgens Zonneveld wordt het nóg belangrijker om te kiezen welke koersen Van der Poel wel en niet rijdt. Dus niet zoals vorig jaar. “Van der Poel is van de hogere pieken en diepere dalen. Hoe vaker je het tegen elkaar opneem, hoe meer de stabiele het uiteindelijk gaat volhouden. Dan zal Van der Poel meer moeten gaan kiezen. Dan kun je niet en het voorjaar, en de Giro, en de Tour, en het WK en dan ook nog een winter met crossen rijden.”

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Sporza-spion snapt niets van Alpecin-Deceuninck: ‘Heel merkwaardig dat Hermans de Ronde niet rijdt’

Jens Debusschere zwaaide afgelopen jaar af als profrenner en daarmee kwam ook een einde...

Organisatie Ronde van Vlaanderen weert Nederlandse toeschouwers op Oude Kwaremont: ‘We moeten die Ollanders niet’

De Ronde van Vlaanderen wordt vaak in een beslissende plooi gelegd op de Oude...