Frans team toont interesse in Julian Alaphilippe: 'Hebben eerder al eens gesprek gehad'

Julian Alaphilippe staat nog tot 2024 onder contract bij Patrick Lefevere. In Frankrijk hopen ze nu al 'Loulou' aan boord te kunnen halen.

Trofeo Calvia 2023

Alaphilippe kreeg de voorbije maanden heel wat kritiek over zich heen, van zijn eigen ploegleider dan nog wel. Dat is ook Arkéa-Samsic teammanager Emmanuel Hubert niet ontgaan. Eurosport vroeg hem of hij bereid is de Fransman in dienst te nemen wanneer zijn contract bij Soudal-Quick Step afloopt. "Waarom niet", klonk het.

"Ik ben erg geïnteresseerd in Julian. Hij is een super vriendelijk en heel innemend persoon." Aan zijn capaciteiten als wereldtopper twijfelt hij alvast niet. "Hij is nog steeds tweevoudig wereldkampioen en heeft de gele trui meerdere keren op een memorabele en opmerkelijke manier gedragen in de Ronde van Frankrijk."

Hubert zou in het verleden zelfs al contact hebben gehad met de Fransman. "We hadden gesproken, maar een terugkeer naar een Frans team was op dat moment niet aan de orde. Zou ik hem terugbellen als hij bereid was om terug te keren naar een Frans team? Zeker!", aldus Emmanuel Hubert.

WorldTour

Indien het in 2025 effectief tot een transfer zou komen, zou dat een nieuwe mijlpaal zijn in de geschiedenis van het team. Eerder haalden ze met Nairo Quintana al hun eerste wereldtopper aan boord (en hebben ze hem na afloop van vorig seizoen ontslagen vanwege de Tramadol-affaire).

Afgelopen winter promoveerden ze voor het eerst naar de WorldTour en eindigden ze de teamranking op een dertiende plaats, ondanks de langdurige afwezigheid van hun twee speerpunten, Nacer Bouhanni en Nairo Quintana.

Achtergrond
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023