HomeAchtergrondFrans team toont interesse in Julian Alaphilippe: 'Hebben eerder al eens gesprek...

Frans team toont interesse in Julian Alaphilippe: ‘Hebben eerder al eens gesprek gehad’

Julian Alaphilippe staat nog tot 2024 onder contract bij Patrick Lefevere. In Frankrijk hopen ze nu al 'Loulou' aan boord te kunnen halen.

Alaphilippe kreeg de voorbije maanden heel wat kritiek over zich heen, van zijn eigen ploegleider dan nog wel. Dat is ook Arkéa-Samsic teammanager Emmanuel Hubert niet ontgaan. Eurosport vroeg hem of hij bereid is de Fransman in dienst te nemen wanneer zijn contract bij Soudal-Quick Step afloopt. “Waarom niet”, klonk het.

“Ik ben erg geïnteresseerd in Julian. Hij is een super vriendelijk en heel innemend persoon.” Aan zijn capaciteiten als wereldtopper twijfelt hij alvast niet. “Hij is nog steeds tweevoudig wereldkampioen en heeft de gele trui meerdere keren op een memorabele en opmerkelijke manier gedragen in de Ronde van Frankrijk.”

Hubert zou in het verleden zelfs al contact hebben gehad met de Fransman. “We hadden gesproken, maar een terugkeer naar een Frans team was op dat moment niet aan de orde. Zou ik hem terugbellen als hij bereid was om terug te keren naar een Frans team? Zeker!”, aldus Emmanuel Hubert.

WorldTour

Indien het in 2025 effectief tot een transfer zou komen, zou dat een nieuwe mijlpaal zijn in de geschiedenis van het team. Eerder haalden ze met Nairo Quintana al hun eerste wereldtopper aan boord (en hebben ze hem na afloop van vorig seizoen ontslagen vanwege de Tramadol-affaire).

Afgelopen winter promoveerden ze voor het eerst naar de WorldTour en eindigden ze de teamranking op een dertiende plaats, ondanks de langdurige afwezigheid van hun twee speerpunten, Nacer Bouhanni en Nairo Quintana.

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Lefevere doet boekje open over wereld van sportsponsoringbureaus: ‘Met één zo’n farizeeër liggen we nog altijd in proces’

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat supermarktketen Jumbo na 2024 stopt of...

Van waterdragers tot topfavorieten: dit zijn de 11 Nederlanders die meedoen aan de Ronde Van Vlaanderen

1) Mathieu van der Poel Met Mathieu van der Poel hebben we uiteraard een topfavoriet...