🎥 Neefje Mathieu van der Poel geeft mooi inkijkje in parkoers WK veldrijden Hoogerheide

Niet alleen vader Adrie is betrokken bij de parkoersopbouw van het WK in Hoogerheide, ook neefje Jens is er druk mee. Hij gaat in dit filmpje het hele parkoers bij langs.

Nog een paar daagjes en dan is het zover: het WK veldrijden in Hoogerheide met op papier twee mooie duels tussen Puck Pieterse en Fem van Empel bij de vrouwen en Mathieu van der Poel en Wout van Aert bij de mannen.

Op de Brabantse Wal wordt nog druk gewerkt aan de laatste details van de parkoersopbouw, maar het grootste deel ligt er natuurlijk al. In grote lijnen is het hetzelfde parkoers als bij de GP Adrie van der Poel die ieder jaar in Hoogerheide wordt gereden.

Van der Poel senior is ook de bedenker van het parkoers en bij de opbouw krijgt hij nog hulp van een andere Van der Poel: Jens, het neefje van Marthieu.

In een filmpje dat op YouTube staat, neemt hij je mee in een rondje over het parkoers. Handig om alvast te zien hoe het erbij ligt (er zal morgen nog wel wat regen vallen) en waar de cruciale punten liggen.

De dames elite zullen zaterdagmiddag om 15.00 uur starten, terwijl de heren elite een dag later op hetzelfde tijdstip start. De NOS zendt die wedstrijden allebei live uit op NPO1. Wil je de andere categorieën zien, dan moet je op Sporza zijn. Zij zenden ook de junioren en de beloften uit.

Cyclocross
  • Beeld: YouTube Sirocco