Sven Nys: 'Toen ik de trainingsuren van Wout in de week voor Benidorm zag, viel ik van mijn stoel'

Aan de vooravond van het WK veldrijden benadrukt Sven Nys nog maar eens hoe bijzonder het is wat Wout van Aert en Mathieu van der Poel doen.

X2O Badkamers Trofee van Hamme elite men 2023

De apotheose van het crossseizoen staat voor de deur met het WK in Hoogerheide, maar voor Mathieu van der Poel en Wout van Aert staat niet die korte maar zeer hevige periode vrijwel direct het wegseizoen weer op de rol. Sven Nys kan er bijna niet bij hoe de twee dat trekken (en vraagt zich ook wel af of ze het lang gaan volhouden).

Dat zegt hij in een dubbelinterview met generatiegenoot Bart Wellen in Het Nieuwsblad. Zo keek hij de week voor er gecrost werd in Benidorm eens op de Strava van Wout van Aert. "Toen ik de trainingsuren van Wout in de week voor Benidorm zag, viel ik van mijn stoel. Vraag dat gelijk welke andere crosser en die zegt dat je op je kop gevallen bent."

Naast die fysieke component om meteen na het crossseizoen (en dus met de trainingen eigenlijk al tijdens) het wegseizoen op te pakken, speelt het mentale aspect ook mee, denkt Nys.

"Tel daar nog de constante druk bij. Zelfs in je dagelijks leven. Zet een voet buiten en het staat tegenwoordig op Twitter. Iedereen geeft over alles zijn mening. Pak opnieuw Mathieu. Eerst dat plankje op de Spelen, dan dat hotelverhaal in Australië… Het stapelt zich op. Houden ze het vol tot hun 38ste? Het kan, maar mij zou het verbazen."

Achtergrond
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023