Wout van Aert strooit met lof naar parkoersbouwer Adrie van der Poel: 'Chapeau voor die organisatie elke keer'

Er is de laatste weken veel heisa geweest rond het feit dat Adrie van der Poel het WK-parkoers uittekende. Wout van Aert maakt zich er alvast niet druk om.

Worldcup Cyclocross in Benidorm 2023 men elite

Nog twee dagen geduld uitoefenen en het is zover! Dan vechten Mathieu van der Poel en Wout van Aert een epische duel om de wereldtitel uit. Van Aert stond vandaag alvast de pers te woorden en die hadden heel wat vragen voor hem.

"De druk valt geweldig mee", begint Van Aert in gesprek met hln. "De honger is wel groot, maar ik heb niet het gevoel dat ik moet winnen. In het veldrijden is het wel al lang geleden dat ik nog eens wereldkampioen werd, dus ik zou graag nog eens die regenboogtrui veroveren."

Van Aert verwacht een snelle omloop en denkt niet dat er meteen grote verschillen zullen zijn tussen de renners. "Het zal moeilijk zijn om iemand uit het wiel te rijden. Het parkoers ligt er wel zwaarder bij dan tijdens de voorbije edities."

Adrie van der Poel

Dat de vader van zijn grote rivaal het parkoers bouwde, daar maakt Van Aert zich allerminst zorgen om. "Ik heb meestal gewonnen als hij het parkoers had getekend. Chapeau aan de organisatie om er telkens zo'n geslaagde editie van te maken."

Ook over de vernieuwde balkjes maakt hij zich niet druk. "De balken liggen op een betere plaats dan vroeger tijdens de wereldbeker. Qua veiligheid is dat een stap vooruit."

Leuke sfeer

Tot slot maakte hij duidelijk dat het akkefietje tussen Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout de sfeer niet lijkt te bederven in het Belgische kamp. "Voorlopig heerst er een leuke sfeer. Ik merk ook dat iedereen nu nog ontspannen is", aldus Wout van Aert.

Achtergrond
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023