HomeCyclocrossWK Hoogerheide | 🎥 Topfavoriete Lauren Molengraaf valt en rijdt lek bij...

WK Hoogerheide | 🎥 Topfavoriete Lauren Molengraaf valt en rijdt lek bij junioren, Puck Pieterse biedt troost

Lauren Molengraaf was de topfavoriete bij de junioren, maar het liep door pech helemaal mis voor de 17-jarige Nederlandse. Puck Pieterse was er meteen bij om haar te troosten.

Ze won iedere wereldbeker die dit seizoen bij de junioren verreden werd, en liet zich in sommige crossen zelfs ook al van voren zien in koersen waarin junioren, beloften en elite dames samen startten. De 17-jarige Lauren Molengraaf was de torenhoge favoriete bij het WK junioren.

Maar het noodlot sloeg toe. Twee keer eigenlijk. Ze kwam eerst al naar ten val toen ze net aan het versnellen was. Toen ze weer terug aan het front van de koers was reed ze op een zeer slecht moment lek. Op haar velg moest ze zo’n halve ronde afleggen tot ze in de materiaalpost was en kon wisselen van fiets. De koers was verloren.

Troostende Puck Pieterse

Molengraaf lag bijna een minuut achter na de lekke band en kon dat uiteraard niet meer goedmaken. De plaatsen één en twee waren voor Canada, want de tweelingzusjes Holmgren waren de besten. Isabella haalde het met een voorsprong twintig seconden op zusje Ava.

Het brons ging in een millimetersprint naar de Française Celia Gery. Lauren Molengraaf kwam gedesillusioneerd over de streep op een zevende positie. Na afloop vloeiden de tranen en werd ze getroost door Puck Pieterse, de Belgische Floor Meurs en bondscoach Gerben de Knegt.

Puck Pieterse mag vanmiddag om 15.00 uur zelf aan de bak en we hopen uiteraard dat zij gevrijwaard blijft van pech zodat we een mooi duel krijgen te zien met Fem van Empel. Om 13.00 uur starten eerst de mannen beloften nog. In die categorie kan de Nederlander Tibor del Grosso hoge ogen gooien, maar Thibau Nys is de topfavoriet.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Sporza-spion snapt niets van Alpecin-Deceuninck: ‘Heel merkwaardig dat Hermans de Ronde niet rijdt’

Jens Debusschere zwaaide afgelopen jaar af als profrenner en daarmee kwam ook een einde...

Organisatie Ronde van Vlaanderen weert Nederlandse toeschouwers op Oude Kwaremont: ‘We moeten die Ollanders niet’

De Ronde van Vlaanderen wordt vaak in een beslissende plooi gelegd op de Oude...