HomeCyclocrossWK beloften | Ijzersterke Thibau Nys maakt favorietenrol waar na onemanshow, zilver...

WK beloften | Ijzersterke Thibau Nys maakt favorietenrol waar na onemanshow, zilver voor Del Grosso

Thibau Nys is de nieuwe wereldkampioen veldrijden bij de beloften. Hij trok al in de eerste ronde ten aanval en werd niet meer teruggegrepen.

Op de grote clash moeten we nog één dagje wachten. Wie vandaag wel al voor de wereldtitel streed, zijn de beloften mannen. Thibau Nys kreeg de favorietenrol, maar eigenlijk steekt er bij de beloften niemand echt bovenuit. Ook Nederlander Tibor del Grosse, Emiel Verstrynge en titelverdediger Joran Wyseure konden een gooi doen naar de wereldtitel.

De nog maar 18-jarige David Haverdings nam de snelste start en kreeg Thibau Nys mee in zijn wiel. De Belgen zaten iets verderop en kenden niet de beste start.

Nys moet met geweldige benen zijn opgestaan want hij trok in de openingsronde al meteen stevig door. Del Grosse ging er samen met een trio Belgen, Verstrynge, Wyseure en Meeussen achteraan.

Heel veel ruimte kreeg Nys echter niet. Na twee ronden bedroeg de kloof met de de achtervolgers 7 seconden. Halfwegcross verdubbelde hij die voorsprong. Bij de achtervolgers kon Verstrynge het tempo niet meer volgen.

In het tweede wedstrijddeel kon Nys zijn voorsprong verder uitbouwen en leek het goud binnen handbereik. Het trio achtervolgers leek zich daar bij neergelegd te hebben en maakte het nog spannend in de strijd om de zilveren medaille.

Thibau Nys ronde zijn indrukwekkende solo succesvol af en is voor het eerst in zijn prille carrière wereldkampioen bij de beloften. Del Grosso won de sprint om het zilver, voor Witse Meeussen. Een ontgoochelde Wyseure greep net naast de medailles.

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Sporza-spion snapt niets van Alpecin-Deceuninck: ‘Heel merkwaardig dat Hermans de Ronde niet rijdt’

Jens Debusschere zwaaide afgelopen jaar af als profrenner en daarmee kwam ook een einde...

Organisatie Ronde van Vlaanderen weert Nederlandse toeschouwers op Oude Kwaremont: ‘We moeten die Ollanders niet’

De Ronde van Vlaanderen wordt vaak in een beslissende plooi gelegd op de Oude...