HomeCyclocrossFem van Empel wordt op haar 20e wereldkampioen veldrijden bij de dames...

Fem van Empel wordt op haar 20e wereldkampioen veldrijden bij de dames elite, ook zilver en brons voor Nederland

Fem van Empel heeft haar favorietenrol voor eigen volk in Hoogerheide waargemaakt en is de nieuwe wereldkampioen bij de dames.

In Hoogerheide streden de allerbeste dames vandaag om de wereldtitel in het veld. Dat er een Nederlandse met de wereldtitel ging gaan lopen, wisten we al langer. Wie dat ging zijn werd vandaag duidelijk. Fem van Empel en Puck Pieterse kregen uiteraard de favorietenrol. Shirin van Anrooij was er niet bij, zij rijdt het WK bij de beloften.

Bij het startschot liep het al meteen mis voor Pieterse. Ze trapte tweemaal naast haar pedaal en verdween wat achteraan in het pak. Fem van Empel was wel goed vertrokken en trok op de eerste lastige strook al ten aanval.

Na één ronde kon Pieterse haar achterstand al weer goed maken. Ze vormde samen met haar grote rivale Van Empel het kopduo. De Italiaanse Silvia Persico volgde acht seconden later op een derde plaats.

Van een razendspannende tweestrijd was er helaas geen sprake. Een schuivertje van Pieterse zorgde ervoor dat Van Empel een kloofje kon slaan. Halfweg cross reed ze 18 seconden voor Pieterse uit. Lucinda Brand volgde op een halve minuut.

Er zat geen spatje verval op Van Empel. Het 20-jarige supertalent bouwde haar voorsprong ronde na ronde verder uit en bleef foutloos. Met Pieterse en Brand op plek twee en drie, leek ook de strijd om het zilver en brons gestreden.

Fem van Empel rondde haar solo met succes af en verovert op die manier haar eerste wereldtitel bij de dames elite. Terwijl de tranen over haar wangen rolden, kwam Puck Pieterse binnen op een tweede plaats. De bronzen medaille is voor Lucinda Brand.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Sporza-spion snapt niets van Alpecin-Deceuninck: ‘Heel merkwaardig dat Hermans de Ronde niet rijdt’

Jens Debusschere zwaaide afgelopen jaar af als profrenner en daarmee kwam ook een einde...

Organisatie Ronde van Vlaanderen weert Nederlandse toeschouwers op Oude Kwaremont: ‘We moeten die Ollanders niet’

De Ronde van Vlaanderen wordt vaak in een beslissende plooi gelegd op de Oude...