HomeAchtergrondFem van Empel bijzonder geëmotioneerd na wereldtitel: 'Nu even er tussenuit naar...

Fem van Empel bijzonder geëmotioneerd na wereldtitel: ‘Nu even er tussenuit naar Marrakech’

Fem van Empel maakte haar favorietenrol helemaal waar en verovert op amper 20-jarige leeftijd haar eerste wereldtitel bij de dames elite.

Van Empel trok al vroeg in de wedstrijd ten aanval en kwam ook solo over de finish gereden. Met een zilveren medaille voor Puck Pieterse en brons voor Lucinda Brand, kleurt het volledige podium oranje.

Van Empel liet na de finish de tranen over haar wangen rollen en reageerde bijzonder emotioneel in het flashinterview. “Het voelt een beetje gek aan”, begint ze. “Ik ben zo ontzettend blij. Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden om deze wereldtitel te beschrijven. Ik ben wat emotioneel.”

Van Empel dankt ook haar entourage en de talrijk opgedaagde fans. ‘Ik heb de juiste mensen achter me staan en ik wil die graag bedanken. Ook het publiek was geweldig. Ik zag nooit eerder zoveel mensen op een cross. Dat was heel speciaal voor mij.”

“Ook de sfeer in het Nederlandse team zat goed. Het zijn allemaal geweldige meiden. Normaal zijn we concurrentes, maar vandaag waren we teamgenoten.”

Batterijen opladen

Van Empel haar veldritseizoen zit er op en ze gaat er nu even tussenuit om de batterijen weer op te laden. “Ik vertrek op reis naar Marrakech, waarna ik met Jumbo-Visma mijn wegseizoen begin.”

Van Empel rijdt op 1 april tijdens de Volta Limburg Classic haar eerste wegwedstrijd. Ook de Brabantse en Waalse pijl staan op haar programma. “Maar de grootste focus ligt op het mountainbiken”, aldus kersvers wereldkampioene Fem van Empel.

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Lefevere doet boekje open over wereld van sportsponsoringbureaus: ‘Met één zo’n farizeeër liggen we nog altijd in proces’

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat supermarktketen Jumbo na 2024 stopt of...

Van waterdragers tot topfavorieten: dit zijn de 11 Nederlanders die meedoen aan de Ronde Van Vlaanderen

1) Mathieu van der Poel Met Mathieu van der Poel hebben we uiteraard een topfavoriet...