HomeAchtergrondVader Adrie dankt Wout van Aert voor steun: 'Ik zou eerder parkoers...

Vader Adrie dankt Wout van Aert voor steun: ‘Ik zou eerder parkoers tegen ‘Matje’ maken’

Wout van Aert ontkrachtte de kritiek op parkoersbouwer Adrie van der Poel en daar is Adrie heel dankbaar voor.

Er is de voorbije weken heel wat te doen geweest rond het feit dat Adrie van der Poel het WK-parkoers uittekende. Velen vrezen dat hij een parkoers op maat van zoonlief wil bouwen. Zo is er bijvoorbeeld discussie over de plaats en de hoogte van de balkjes.

Wout van Aert heeft die kritiek op Adrie van der Poel alvast ontkracht en strooide zelfs met lof naar de vader van zijn grootste rivaal. “Chapeau voor die organisatie”, klonk het.

Adrie van der Poel is Wout van Aert bijzonder dankbaar voor die steun, zo vertelt hij aan Sporza. “De opmerkingen van Wout doen deugd. Ik ben er zeer blij mee. Dan is die discussie over de balkjes meteen ook van de baan en kunnen we ons weer focussen op de positieve zaken.”

“Iedereen die me kent, weet dat ik eerder een parkoers zou maken tegen Mathieu dan voor hem. Dat weet ook ‘Matje’ donders goed.”

Tot slot verwacht hij een super spannend WK en geeft hij Mathieu en Wout exact evenveel kans op de wereldtitel. “De laatste twee crossen van Mathieu waren hoopgevend, maar Wout rijdt ook een heel sterk seizoen. We hebben gezien dat in de meeste crossen het verschil niet groot was”, aldus Adrie van der Poel.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Lefevere doet boekje open over wereld van sportsponsoringbureaus: ‘Met één zo’n farizeeër liggen we nog altijd in proces’

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat supermarktketen Jumbo na 2024 stopt of...

Van waterdragers tot topfavorieten: dit zijn de 11 Nederlanders die meedoen aan de Ronde Van Vlaanderen

1) Mathieu van der Poel Met Mathieu van der Poel hebben we uiteraard een topfavoriet...