Paul Herygers: 'Wout van Aert gaat er nog een dikke schep bovenop doen"

Het crossgeweten van Vlaanderen laat voor de laatste maal zijn licht schijnen over het duel tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Die laatste heeft bij hem nog altijd een streepje voor.

X2O Badkamers Trofee van Hamme elite men 2023

Het is de dag waar we allemaal zo naar uitgekeken hebben: de tweestrijd tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert op het WK in Hoogerheide. Gaat MVDP op voor zijn vijfde wereldtitel of trekt Wout van Aert de stand tussen de twee gelijk en mag hij voor vierde keer in zijn loopbaan de regenboogtrui aantrekken?

Volgens Paul Herygers, commentator en analist bij Sporza, zal dat laatste rond de klok van vier uur vanmiddag het geval zijn. Na het zien van de andere categorieën en de omnstandigheden op het parkoers denkt hij nog steeds dat Wout van Aert heel licht favoriet is.

"Het is niet zoals bij aandelen die van 51 procent naar 49 procent zakken, hé. Ik houd het nog altijd op fiftyfifty. Akkoord, Van Aert heeft de voorbije weken alles gedomineerd, maar Van der Poel is uit de put geklauterd. Iemand heeft hem de hand gereikt en morgen zal hij er staan."

Maar dan vervolgt hij. "Al denk ik dat Wout van Aert er een dikke schep bovenop zal doen. Dat is de enige manier waarop je wereldkampioen kan worden. Je kunt het niet waarmaken met de benen van Benidorm."

Hoewel het gisteren regende in Hoogerheide is het volgens Herygers nog steeds niet een parkoers waar techniek de bovenhand voert.

"Uiteindelijk zal morgen het vermogen de bovenhand nemen op de techniek. Ze gaan niet naar elkaar kijken, maar vol doorgaan. Voor hun prijzenkast hoeven ze het niet te doen, maar het is voor beide heren uiteindelijk toch belangrijk om te winnen. De ploegen staan erachter, de sponsors staan erachter. Het is een prestigeduel."

Cyclocross
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023