📸 Belgische belofte heeft bijzondere boodschap voor zichzelf op bovenbuis bij WK: 'Trappen, trut!'

Julie Brouwers heeft een bijzondere manier om zichzelf te motiveren tijdens het fietsen. Ze scheldt erop los richting haar zelf..

EC Cyclocross 2021 women U23

Wielrenners doen van alles om beter te worden. Michael Rasmussen haalde stickertjes van z'n fiets om die nog net even wat lichter te maken. Sinds Team Sky noemen we dat soort details de marginal gains.

Maar de 20-jarige Vlaamse crosster Julie Brouwers die gisteren bij het WK in Hoogerheide aan de door Shirin van Anrooij gewonnen beloftenwedstrijd deelnam plakte juist een stickertje óp haar fiets.

De Franse wielrenner Pierre Latour schreeuwt tegen zijn benen, die hij Brigitte en Bernadette heeft genoemd. Julie is minder lief voor zichzelf. Geen koosnaampje voor haar benen, maar een keiharde boodschap op haar bovenbuis.

Steeds als ze gisteren even naar beneden keek, las ze daar namelijk de boodschap 'Trappen, trut!'. In de uitzending van Sporza was het stickertje goed te zien..

Beeld: screenshot Sporza

De boodschap voor zichzelf legde Brouwers geen windeieren, want ze legde beslag op een tiende plaats en een top 10-notering was precies haar doel vooraf. Eerder werd Brouwers al zesde in het Belgische nationale kampioenschap bij de elite (ze won daarmee de beloftentitel).

Pelotonpraat
  • Photo Davy Rietbergen/Cor Vos © 2021