🎥 Nairo Quintana in tranen na bronzen medaille op Colombiaans kampioenschap: 'Heel belangrijk voor mij'

Nairo Quintana liet zijn emoties de vrije loop nadat hij op het Colombiaanse kampioenschap naar een derde plek reed.

Tour des Alpes Maritimes et du Var 2022 stage-3

Zondag vond niet alleen het wereldkampioenschap veldrijden plaats, maar ook het Colombiaanse kampioenschap op de weg. Esteban Chaves (EF Education-EasyPost) kroonde zich na 237 kilometer rondjes rijden in Bucaramanga, tot nationaal kampioen, voor Daniel Felipe Martinez (INEOS Greandiers).

Het brons was voor Nairo Quintana en dat is best wel opvallend vermits de Colombiaan nog steeds geen team gevonden heeft. Hij reed dan ook rond in een neutraal wit shirt. Bovendien is het zijn eerste koers sinds de ronde van Frankrijk vorig jaar, waar hij betrapt werd op de verboden pijnstiller Tramadol.

De Gevleugelde klimmer reageerde dan ook erg emotioneel toen hij op het podium geïnterviewd werd. "Bedankt aan iedereen die is komen opdagen, dit is een heel belangrijk moment voor mij", klonk het terwijl het publiek het toejuichte.

Onlangs weerlegde de gevleugelde klimmer in een persconferentie nog de geruchten over zijn wielerafscheid en vertelde hij absoluut terug te willen keren naar de World Tour. Er is echter nog steeds geen team dat hem onderdak wil bieden en de toekomst oogt dan ook niet zo rooskleurig.

Pelotonpraat
  • Photo: Tommaso Pelagalli/LB/RB/Cor Vos © 2022