Zo vierde Mathieu van der Poel zijn wereldtitel: gin-tonic, truffelkroketjes en tafelvuurwerk

Een feestje van de Nederlandse wielerbond zat er vanwege de financiën niet in, maar Mathieu van der Poel vierde zijn wereldtitel veldrijden toch echt wel...

World Championships Cyclocross 23 Men elite

Helaas kon de KNWU Mathieu van der Poel (en de andere Nederlandse wereldkampioenen) niet met een mooi feest in het rennershotel belonen - en evenmin met een winstpremie - vanwege de slechte financiële positie van de wielerbond. Bondscoach Gerben de Knegt moest dat tot z'n grote spijt na afloop zeggen.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat Mathieu van der Poel zijn wereldtitel niet heeft gevierd. De Vlaamse krant Het Nieuwsblad kwam erachter waar en hoe dat gebeurde. Ze spoorden de ober van het etablissement op waar het gebeurde.

Yannick Vreugde van De Vogelenzang in Van der Poels woonplaats 's-Gravenwezel vertelt: "In de vooravond liep een telefoontje binnen uit de entourage van Mathieu. Of we nog een tafel voor zo’n vijftien personen vrij hadden. Dat was niet evident, maar we proberen hier altijd iedereen tegemoet te komen en zeker een wereldkampioen."

Geen drankgelag voor MVDP

Hij regelde een passend welkom voor de eigenaar van weer een spiksplinternieuwe regenboogtrui. Onder de klanken van We Are The Champions liet Vreugde tafelvuurwerk aanrukken met een gin-tonic erbij voor de de wereldkampioen.

Daarna serveerde hij een feestmaal dat bestond uit truffelkroketjes, gevolgd door een malse filet pur van het Spaanse Rubia Gallega-rund met Vlaamse frieten. Het gezelschap rond Van der Poel en vriendin Roxanne - daarbij geen andere renners, maar puur vrienden - deed zich nog tegoed aan wat alcoholische versnaperingen, maar MVDP hield het bij die ene gin-tonic.

Van der Poel neemt nu even een weekje relatieve rust om zich daarna bij zijn ploeg aan de Costa Blanca te vervoegen voor weer een nieuwe trainingsstage richting het voorjaar. Hij slaapt daar in een hoogtekamer om zo het effect van een hoogtestage na te bootsen.

Pelotonpraat
  • Hoogerheide - Netherlands - wielrennen - cycling - veldrijden - cyclocross - Mathieu Van Der Poel (NED / Team Alecin Deceuninck) pictured during World Championships Cyclocross in Hoogerheide, the Nethelands - elite mannen - Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023