Philippe Gilbert wordt wielercommentator en krijgt meteen vuurdoop in grote voorjaarskoersen

Philippe Gilbert blijft ook dit seizoen deel uitmaken van het peloton, weliswaar niet op de fiets, maar op de moto als verslaggever.

Luik-Bastenaken-Luik 2022

Renner is hij al een tijdje af, maar de wielersport helemaal vaarwel zeggen wil hij niet. "Binnenkort opent er voor mij een nieuw hoofdstuk", schreef de Waal op Instagram. "Eind deze maand start ik als consultant en commentator voor Eurosport."

De Omloop het Nieuwsblad wordt op 25 februari zijn allereerste koers op de moto. Ook in de Strade Bianche (4 maart) en Parijs-Nice (5 - 12 maart) zal hij de koers analyseren vanuit de buik van het peloton. Daarnaast zal hij ook dienst doen als analist tijdens de voor- en nabesprekingen van belangrijke wedstrijden.

"Ik ben trots dat ik nauw verbonden kan blijven met de sport die zoveel voor me betekend heeft en me zo nauw aan het hart ligt. Tot binnenkort!"

Gilbert heeft in het verleden trouwens al wat ervaring mogen opdoen in die functie. Zo nam hij tijdens het WK in 2018 en Parijs-Tours in 2020 ook al eens plaats in de commentaarcabine. Ook wielerlegendes, Alberto Contador en Bradley Wiggins werken op dit moment als wielercommentator bij Eurosport.

Achtergrond
  • Photo: Peter De Voecht/PN/Cor Vos © 2022