HomeAchtergrondPhilippe Gilbert wordt wielercommentator en krijgt meteen vuurdoop in grote voorjaarskoersen

Philippe Gilbert wordt wielercommentator en krijgt meteen vuurdoop in grote voorjaarskoersen

Philippe Gilbert blijft ook dit seizoen deel uitmaken van het peloton, weliswaar niet op de fiets, maar op de moto als verslaggever.

Renner is hij al een tijdje af, maar de wielersport helemaal vaarwel zeggen wil hij niet. “Binnenkort opent er voor mij een nieuw hoofdstuk”, schreef de Waal op Instagram. “Eind deze maand start ik als consultant en commentator voor Eurosport.”

De Omloop het Nieuwsblad wordt op 25 februari zijn allereerste koers op de moto. Ook in de Strade Bianche (4 maart) en Parijs-Nice (5 – 12 maart) zal hij de koers analyseren vanuit de buik van het peloton. Daarnaast zal hij ook dienst doen als analist tijdens de voor- en nabesprekingen van belangrijke wedstrijden.

“Ik ben trots dat ik nauw verbonden kan blijven met de sport die zoveel voor me betekend heeft en me zo nauw aan het hart ligt. Tot binnenkort!”

 

Gilbert heeft in het verleden trouwens al wat ervaring mogen opdoen in die functie. Zo nam hij tijdens het WK in 2018 en Parijs-Tours in 2020 ook al eens plaats in de commentaarcabine. Ook wielerlegendes, Alberto Contador en Bradley Wiggins werken op dit moment als wielercommentator bij Eurosport.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Lefevere doet boekje open over wereld van sportsponsoringbureaus: ‘Met één zo’n farizeeër liggen we nog altijd in proces’

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat supermarktketen Jumbo na 2024 stopt of...

Van waterdragers tot topfavorieten: dit zijn de 11 Nederlanders die meedoen aan de Ronde Van Vlaanderen

1) Mathieu van der Poel Met Mathieu van der Poel hebben we uiteraard een topfavoriet...