HomeAchtergrondDit is het volledige voorjaarsprogramma van Tadej Pogacar tot en met de...

Dit is het volledige voorjaarsprogramma van Tadej Pogacar tot en met de Tour

We mogen ons dit voorjaar opnieuw verwachten aan enkele pittige duels tussen Tadej Pogacar, Mathieu van der Poel en Wout van Aert!

De Sloveense wonderboy kent zijn volledige voorjaarsprogramma tot en met de Ronde van Frankrijk. Daar zitten maar liefst drie monumenten bij, inclusief Vlaanderens Mooiste, en heel wat ontmoetingen met Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

Het seizoen openen doet hij met een gravelavontuur op Spaanse bodem. Op 13 februari staat hij aan de start van Jaén Paraiso Interior. Twee dagen later rijdt hij de Ruta del Sol, die plaatsvindt van 15 tot en met 19 februari.

Na een Spaans opwarmertje waarin hij de grote tenoren ontloopt, trekt hij naar Italië om er de Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo te rijden. Een periode om naar uit te kijken, want ook Mathieu van der Poel én Wout van Aert staan aan de start van het Italiaanse drieluik.

Vervolgens zal de Sloveen zich in Dwars door Vlaanderen testen op de Vlaamse kasseien, om vier dagen later in de Ronde van Vlaanderen (2 april) revanche te nemen na het verloren duel van vorig jaar. Naast Van der Poel en Van Aert, zal ook Julian Alaphilippe aan de start in Brugge verschijnen.

Het voorjaar afsluiten doet hij met de twee Ardennenklassiekers. In de Waalse Pijl komt hij Tom Pidcock tegen. In Luik-Bastenaken zal hij moeten afrekenen met titelverdediger Remco Evenepoel.

Na La Doyenne komt de Sloveen bijna twee maanden niet meer in actie, om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de Ronde van Frankrijk. In aanloop naar de Tour kiest hij er traditioneel voor om de ronde van zijn thuisland te rijden.

Het volledige programma, inclusief data, vindt u hieronder nog eens terug.

13/02 Jaén Paraiso Interior
15/02 Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista Del Sol
04/03 Strade Bianche
06/03 – 12/03 Tirreno-Adriatico
18/03 Milano-Sanremo
29/03 Dwars door Vlaanderen
02/04 Ronde van Vlaanderen
19/04 La Flèche Wallonne
23/04 Liège-Bastogne-Liège
14/06 – 18/06 Tour of Slovenia
01/07 Tour de France

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Van Steenbeekdries tot Kanarieberg: de 10 Vlaamse helingen met de mooiste namen

De dag van de Omloop, de dag dat we voor het eerst weer al die hellingen met prachtige namen horen - zo slecht als de kasseien liggen, zo mooi zijn de namen. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste heuvelnamen in Vlaanderen!

🎥 Hilarische beelden! Vloekend en tierend de Koppenberg op ‘fietsen’ tijdens de toertocht van de Ronde van Vlaanderen

Iedereen die de toertocht van de Ronde van Vlaanderen heeft gereden, weet: de Koppenberg is lopen. Sommige mensen zijn het daar niet mee eens en dat levert fantastische beelden (en geluiden) op...

Loeisterke Kaden Groves schrijft Volta Limburg Classic op zijn naam

De Volta Limburg Classic, met onder andere Thijs Zonneveld aan de start namens BEAT...

Meer zoals dit

Demi Vollering en Lotte Kopecky gaan voor andere aanpak: ‘Als we samen in Oudenaarde rijden, zullen we gesproken hebben’

Het is een niet geheel ondenkbaar scenario: net als in Strade Bianche blijken Demi...

Lefevere doet boekje open over wereld van sportsponsoringbureaus: ‘Met één zo’n farizeeër liggen we nog altijd in proces’

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat supermarktketen Jumbo na 2024 stopt of...

Van waterdragers tot topfavorieten: dit zijn de 11 Nederlanders die meedoen aan de Ronde Van Vlaanderen

1) Mathieu van der Poel Met Mathieu van der Poel hebben we uiteraard een topfavoriet...