De Avondshow dolt met Adrie van der Poel: 'Hij is een slechte parkoersbouwer'

Arjen Lubach en Diederik Smit namen in de avondshow het WK op de korrel en waren niet mals voor parkoersbouwer Adrie van der Poel.

World Championships Cyclocross in Hoogerheide 23 mixed relay

Ook in de avondshow op VPRO werd het epische WK-duel nabesproken, weliswaar op satirische wijze. Zo vertelde presentator Arjen Lubach dat hij Adrie van der Poel een slechte parkoersbouwer vond en daar had hij enkele stevige argumenten voor.

"Het is een fietswedstrijd, maar de trap is zo steil dat ze gewoon niet kunnen fietsen", begon hij zijn analyse. "Dat is veldrijden, daar horen hindernissen bij", repliceerde Diederik Smit. Ook de Belgen waren volgens Smit, naast balken en trappen, een hindernis.

Verder nuanceerde hij door te stellen dat vader Adrie het parkoers niet alleen bouwde. "De oom en neef van Mathieu van der Poel hielpen ook mee aan de opbouw van het parkoers."

Voor alle duidelijkheid: de kritiek op Adrie was uiteraard ludiek bedoeld. Zo ontkrachtte Wout van Aert voor het WK nog de heisa over de balkjes en had hij enkel maar lof voor parkoersbouwer Adrie.

Pelotonpraat
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2023