🎥 Hilarisch: MTB'er springt met grote snelheid de struiken in tijdens stunten met de fiets

Wie kent struikduiken nog? Nou, dat kan dus ook op de fiets, bewees een Belgische mountainbiker. Spectaculaire en grappige beelden!

Struikduiken (of struikjeraggen, zoals het in de omgeving van de schrijver van dit stukje wat bruter heette..) is een 'hobby' waar velen van ons zich weleens aan bezondigd hebben in hun jongere jaren - of je doet het nog steeds natuurlijk, na wat te veel drank. Nou, dat kan dus ook op de fiets.

Mick Verstrepen is een Belgische Instagrammer die op z'n mountainbike de gekste stunts doet. In onderstaand filmpje zie je er eentje van. Op een zogenaamde pumptrack - eigenlijk een BMX-baan - heeft hij wat moois voor ons in petto.

Hij springt namelijk niet meer op het parkoers bij zijn sprong, maar verdwijnt op hilarische wijze zo in de struiken naast dat parkoers. Schitterend om te zien!

Dit soort stunts hoeven we natuurlijk niet te verwachten van de veldrijders en wegrenners die in 2023 weer op de mountainbike te bewonderen zullen zijn, maar bij de vrouwen wil Puck Pieterse zich kwalificeren voor de Olymipische Spelen van 2024 en zullen we ook Fem van Empel terugzien bij wedstrijden - Anne Tauber en Anne Terpstra kunnen ook hoge ogen gooien.

Bij de mannen heeft Mathieu van der Poel ook al aangegeven het mountainbiken in principe weer op te willen pakken. Ook Tom Pidcock en Milan Vader hebben ambities op de MTB.

Pelotonpraat
  • Instagram: Mick Verstrepen