Opnieuw incidentje tussen Sweeck en Pauwels Sauzen-kamp in Parkcross Maldegem

Net als de BK rel wat gaan liggen was, kwam het in de Parkcross in Maldegem opnieuw tot een akkefietje.

BK Veldrijden 2023 in Lokeren elite men

De vete tussen Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout leek op het WK in Hoogerheide niet meer aan de orde. Toch liep het vandaag in de Parkcross van Maldegem opnieuw mis.

Het incident deed zich wederom voor in de materiaalzone, deze keer tussen Laurens Sweeck en Eli Iserbyt. Laatsgenoemde zou door Sweeck in de dranghekken geduwd zijn, na een te felbevochten duel. "Michael en ik probeerden ervoor te zorgen dat één van ons zou winnen. Net voor de materiaalpost werd ik echter gehinderd door Sweeck, waardoor ik over de dranghekken ging."

Een furieuze Iserbyt ging na afloop verhaal halen bij de wedstrijdjury, maar zijn klacht werd geseponeerd. "Ik vind het jammer wat er de laatste weken allemaal aan het gebeuren is. Wat er in Otegem is gebeurd, vond ik er een beetje over"

"Er was een duel in volle wedstrijd en in volle finale met Iserby", klinkt het bij Sweeck. "Meer kan ik er niet over zeggen. In een cross gebeuren die dingen nu eenmaal."

Michael Vanthourenhout profiteerde van het incident en reed uiteindelijk naar de zege, voor Laurens Sweeck. Ryan Kamp mag mee op het podium.

Achtergrond
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023