Verrassend: Charlotte Kool klopt Lorena Wiebes in eerste etappe UAE Tour: 'Liep niet eens zoals verwacht'

Charlotte Kool sprintte in de openingsetappe van de UAE Tour overtuigend naar winst. Ze klopte landgenote en ex-ploeggenote Lorena Wiebes.

UAE Tour Women 2023 stage-1

Vandaag ging de allereerste editie van de UAE Tour voor vrouwen van start. De openingsetappe verliep vlak en eindigde na 109 kilometer in Dubai Harbour.

De rit kende een klassief verliep en er werd uiteindelijk gesprint op de zege. De finale werd helaas ontsierd door enkele valpartijen, met onder meer Belgisch kampioenen Kim de Baat. SD Worx verzorgde een uitstekende lead-out voor Lorena Wiebes. Die zag echter de 23-jarige Charlotte Kool (Team DSM) nog voorbij haar razen. Wiebes werd tweede en Chiara Consonni snelde naar plek drie. Kools is meteen ook eerste leider in het algemene klassement.

"Ik kan het amper geloven", klonk het na afloop bij de Nederlandse. "Ik heb hier echt heel hard voor getraind. De finale liep niet eens zoals gepland. Het was echt chaos met al die valpartijen. Het is heel mooi om Lorena te kunnen kloppen."

De eerste UAE Tour voor vrouwen kent in totaal vier etappes. Morgen wordt er naar alle waarschijnlijkheid opnieuw gesprint. De Koninginnenrit vindt plaats op dag drie met aankomst op de loodzware Jebel Hafeet (10.8 km aan 6.7%).

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2023